Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Rondvraag bij de Brugse cultuurhuizen: optimisme troef (4)

 

‘Wie raakt een snaar in het nieuwe jaar?’ vroeg De Standaard zich onlangs af in haar cultureel jaaroverzicht, een vraag die we graag overnemen. We polsten de Brugse cultuurhuizen naar hun artistieke ‘hoogtepunt’ van het voorbije jaar en naar de toppers en verwachtingen voor 2014. Dit jaar voegen we zelfs een nieuwkomer toe aan het selecte groepje van acht, de Schipperskapel die met een verrassende programmering zijn neus aan het venster steekt. 

DE DRIE VRAGEN

1. Was het voorbije jaar een boeiend jaar voor uw organisatie?

2. Wat vond u met kop en schouders uitsteken in jullie programmering van het voorbije jaar?

3. Naar welk evenement uit het programma 2014 kijkt u met de meeste belangstelling uit?

veerle mans

  Veerle Mans (De Werf): ‘Een verkiezingsdebat over ‘cultuur’

1. De Werf kende in 2013 geen makkelijk jaar, omdat dit het eerste jaar was dat we het met minder subsidie moesten doen. We moesten een aantal ingrijpende beslissingen nemen, zoals de inkrimping van onze personeelsploeg. Daartegenover stond wel dat we weer veel enthousiasme en interesse mochten ontvangen van ons publiek. We appreciëren dat enorm want het houdt onze motor volop draaiende. We zijn momenteel een toekomstvisie voor De Werf aan het uittekenen.

2. Ik kijk naar onze parameter, het publiek: van hen konden we opvallend veel positieve reacties ontvangen voor 3 projecten: De première van Qui a peur de Regina Louf, een eigen productie in samenwerking met het Gentse theatergezelschap ‘het KIP’, voor het jazzconcert van het Lionel Beuvens Quartet en voor de avant-première van de straffe documentaire Thank God, it’s Friday van Jan Beddegenoodts, waar jazzartiest uit onze stal Nathan Daems muziek voor schreef.

3. Aan de start ervan hebben we twee eigen producties op het programma staan. Dat is De dood (in samenwerking met Tibaldus en andere Hoeren) en Becky Shaw (in samenwerking met het KIP). Verder kijken we uit naar het  kindertheaterfestival Jonge Snaken dat in de Krokusvakantie in het teken van ‘je dikste vriend’ staat. Ook, het concert van de Japanse pianiste Aki Takase, waar ze nog een aantal andere klassenbakken meebrengt. Eveneens, 18 mei waar we de burgers willen bewust maken van hun stemgedrag met de voorstelling Fight Night van Ontroerend Goed, net een week voor de verkiezingen. Hieraan koppelen we tevens een verkiezingsdebat waarbij we vooral ‘cultuur’ zullen uitlichten.’

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: