Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Belgische première èn exclusief!

Avishai_-lIve_by_Ariel_Efron-1341240979

Ontegensprekelijk is het voor de jazzliefhebber een welkom geschenk dat in onze contreien steeds vaker ook enkele zondagen per maand wordt voorzien in een kwalitatief concertaanbod: Parazzar in Brugge, Vrijstaat O. in Oostende. Laatstgenoemde verwent op 16 februari met a very special treat, want ontvangt dan – in Belgische première èn bovendien voor een exclusief concert! – Avishai Cohen Triveni.

Trompettist Avishai Cohen (niet te verwarren met zijn hier te lande méér bekende bas spelende naamgenoot) is bij ons voorlopig nog een vrij goed bewaard geheim, in de VS daarentegen heeft hij zich reeds een stevige reputatie verworven. Voor de tweede cd die hij met Triveni opnam, won hij vorig jaar de “DownBeat Critics Poll for Rising Star” en The New York Times durfde het aan deze vergelijking te maken: “Like Davis he can make the trumpet a vehicle for uttering the most poignant human cries.” Binnenkort verschijnt een nieuw album, ongetwijfeld zal het publiek in Oostende ook enkele van die composities te horen krijgen. Cohen brengt als spelmakkers Nasheet Waits (drums) en Reinier Elizarde Ruano (bas) mee.

Na eerder al (o.a.) Nasheet Waits met zijn eigen kwartet, Lama Trio en Plaistow (straks in juli op de affiche van Gent Jazz), haalt programmatieverantwoordelijke Pieter Koten andermaal een méér dan te ontdekken buitenlandse act binnen. (PJG)

Zondag 16 februari om 17.00 uur – info en tickets: www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: