Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Rondvraag bij de Brugse cultuurhuizen: optimisme troef

‘Wie raakt een snaar in het nieuwe jaar?’ vroeg De Standaard zich onlangs af in haar cultureel jaaroverzicht, een vraag die we graag overnemen. We polsten de Brugse cultuurhuizen naar hun artistieke ‘hoogtepunt’ van het voorbije jaar en naar de toppers en verwachtingen voor 2014. Dit jaar voegen we zelfs een nieuwkomer toe aan het selecte groepje van acht, de Schipperskapel die met een verrassende programmering zijn neus aan het venster steekt. Vandaag beginnen we met Muziekcentrum Cactus.

1. Was het voorbije jaar een boeiend jaar voor uw organisatie?

2. Wat vond u met kop en schouders uitsteken in jullie programmering van het voorbije jaar?

3. Naar welk evenement uit het programma 2014 kijkt u met de meeste belangstelling uit?

 

Patrick Keersebilck, Muziekcentrum Cactus: ‘Komt de nieuwe Cactusclub?

naamloos

*Boeiend? Eerder spannend met o.a. de ook in dat jaar aanhoudende vraag komt die nieuwe Cactus Club er nu eindelijk? We hopen dat de eindmeet in dit aanslepend dossier nu eindelijk in zicht is en dat we met de realisatie van dit project Brugge verder kunnen verankeren als stad waar ook niet-klassieke muziek een duidelijke plaats heeft/krijgt

*Beste optredens van 2013? Bovenaan dEUS, Thurston Moore en Beach House op Cactusfestival. Voorts de optredens van Patti Smith en Steve Earle (beiden Concertgebouw), Bombino en Olafur Arnalds  in Cactus Club.

*Momenteel in de eerste plaats de tweede editie van More Music! (16-19/04 – Concertgebouw Brugge) met performances van o.a. Mount Kimbie, Madensuyu, Christian Markley & Maze, John ‘Kameel’ Farah, Douglas Dare. Voorts hier binnen op 18.04 ook de live première van de nieuwe cd van Amatorski en het ‘A Track’– totaalproject met Spookhuisje, die voor de gelegenheid een 15-tal vrienden, die in verschillende kunstendisciplines bezig zijn, naar Brugge haalt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: