Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Ragini Trio stelt eersteling voor

Ragini trio_0058

In april vorig jaar kreeg Ragini Trio de kans een debuut-cd op te nemen op het W.E.R.F.-label. Met de steun van JazzLab Series ondernemen Nathan Daems (sax), Lander Gyselinck (drums) en Marco Bardoscia (contrabas) in februari een tournee langsheen dat actief en hoogstaand netwerk van partners die zich inzetten om Belgische muzikanten de gelegenheid te geven in de meest optimale omstandigheden live te laten horen hoe hun eerste, respectievelijk nieuwste project dan wel klinkt.

Beluisteren van ‘Ragini’ (W.E.R.F. 114) brengt aan het oor dat een huwelijk van jazz en Indische klassieke muziek wel degelijk kan slagen, met als resultaat “zowel krachtige als elegante muziek”. En reveleert ook dat een eigenzinnige interpretatie van oude melodieën uit een ander continent leidt tot meerwaarde voor wat in samenstelling een “klassiek” jazztrio is.

Volgens JazzLab is met Ragini Trio een nieuw Massada Trio geboren… een bewering die, zo niet intrigerend dan toch behoorlijk gewaagd lijkt. Wie wil achterhalen of die stelling de waarheid al dan niet geweld aandoet, kan deze maand o.a. in De Werf en in Vrijstaat O. een eigen oordeel vormen. Of, zonder enig acht te slaan op vergelijkingen in pers en op websites, gewoon een concert van een sterk Belgisch jazztrio gaan zien. (PJG)

De Werf, zaterdag 01.02 om 20.30 uur – www.dewerf.be

Vrijstaat O., zondag 23.02 om 17. 00 uur – www.vrijstaat-o.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: