Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Djangofollies in De Werf

2014-01-24-Reinhardt-Eliez Freyming 2011_27

Jean-Baptiste – beter gekend als Django – Reinhardt creëerde niet alleen een geheel eigen en nieuwe stijl, ruim 60 jaar na zijn dood is zijn invloed nog steeds te horen in het werk van welhaast ontelbaar vele jazzmuzikanten. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat deze, niettegenstaande een misvormde hand, onmiskenbaar virtuoze gitarist wereldwijd blijvend wordt bewonderd en gefêteerd.

Djangofollies, een initiatief van Brosella, heeft intussen al 20 jaar de traditie om de geboorte van de ‘manouche’ jazzgitarist te vieren. De jubileumeditie, die van 14 tot en met 31 januari en verspreid over 25 locaties in Brussel, Vlaanderen en Wallonië loopt, heeft ook een vertakking naar Brugge: op 24.01 verwelkomt De Werf het Franse Mike Reinhardt Trio.

Mike Reinhardt (gitaar), Thierry Eliez (Hammondorgel!) en  Stéphane Huchard (drums) mengen die typische gipsy swing met ook meer groovy stukken en zelfs eigen bewerkingen van klassiekers uit de soulmuziek, getuige de cd ‘Road Song’. (PJG)

Vrijdag 24 januari om 20.30 uur – www.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: