Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

120 muzikanten op één podium

Michael Shack

Michaël Shack

 

Metronoom, de muziekschool van drumboy Steven Van Havere, pakt op zondag 19 januari uit met een eerste leerlingenconcert. In de Magdalenazaal zullen maar liefst 120 leerlingen showen wat ze in de rock-‘n-roll-highschool van Steven hebben opgestoken.

Het event heet Metronoom on Stage en start die zondag al om 15.00 uur.  ‘We hebben een uitgebreide en gevarieerde setlist samengesteld’, zegt Van Havere. ‘Per song zullen verschillende zangers/zangeressen, gitaristen, bassisten, drummers en/of pianisten tonen wat ze in Metronoom hebben geleerd. Het wordt een echte zaalshow met bewegend licht, veel rook en een goede P.A., want dat hoort nu eenmaal bij pop en rock. Van onze 350 leerlingen, zullen er 120 effectief op het podium staan. Niet alleen kinderen, maar ook (jong)volwassenen. We vatten het op als één groot muzikaal feest voor jong en oud.’

Na het leerlingenconcert staat er nog een pittig optreden op het menu. Roland (Van Campenhout) speelt ten dans en krijgt hiervoor muzikale steun van klasbakken zoals topdrummer Michael Schack, gitarist Jo Cassiers, bassiste L’dia, toetsenist Sander Tournier en percussioniste Femke Krone.

Weinig afvallers

De muziekschool kan ondertussen uitstekende cijfers voorleggen. ‘Wie bij ons les volgt, doet dat meestal voor meerdere trimesters. Dat betekent dat we maar heel weinig afvallers hebben. Een bevestiging dat we goed bezig zijn, maar dat houdt ook in dat de plaatsen bij ons schaars zijn. Alle lessenroosters zitten goed vol, behalve tijdens enkele voormiddagen. Mensen kunnen zich hiervoor nog altijd inschrijven via onze website’, zegt Steven Van Havere. (ADC)

Info: http://www.metronoom.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: