Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Natuurfilms in Cinema Lumière

berlin_winter_nomad_hiver_nomade 

Natuurpunt Brugge  wil de natuur naar de mensen te brengen en de mensen naar de natuur.  Daarom wordt in samenwerking met Cinema Lumière een passende filmreeks geprogrammeerd. Op zondagmorgen een goede natuurfilm bekijken en napraten bij een aperitiefje is het uitgangspunt. Als startschot staat Winter Nomads (2012) op de affiche, en dit op zondag 12 januari om 10 uur.

Wat vertelt de film?

Ieder jaar in november vertrekken Pascal (53) en Carole (28) samen met drie ezels, vier honden en achthonderd schapen op een tocht van vier maanden door het winters grensgebied van Zwitserland en Frankrijk. Tijdens deze ‘transhumance’ doorploegen ze het barre landschap op zoek naar voedzame grasvelden voor de schapen. Een zoektocht die door de oprukkende verstedelijking steeds ingewikkelder wordt: steeds vaker is het gras verscholen tussen villa’s, treinsporen en industrieterreinen. ‘Winter Nomads’ is een melancholieke roadmovie, vol oogstrelende beelden van een steeds minder weids landschap. (LF)

 Info op natuurpuntfilm@outlook.be en tel 0494/99.69.10. Tickets 8 of 7 euro (in vvk) Prijs ter plaatse = 8€. Vooraf inschrijven kost = 7€.

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: