Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jef Neve brengt muzikale boodschap van hoop

14_01_08_Jef Neve(c)Lieve_Blancquaert 1

foto Lieve Blancquaert

Dat Jef Neve wel erg gegeerd is bij zowel concertorganisatoren als het grote publiek, moge blijken uit het objectieve gegeven dat hij zich in een periode van nauwelijks 12 maanden maar liefst driemaal op een podium in Brugge zal hebben vertoond. De pianist staat dan ook steevast garant voor uitverkochte optredens: zie het concert met Myrrdin De Cauter in De Werf (januari 2013) en zijn solo-optreden in De Halve Maan (augustus 2013).

Amper 1 jaar na dat duo-concert met De Cauter tekent de publiekslieveling alweer present: dit keer komt hij “Sons of the New World” voorstellen. Voor dit project, dat hij zelf omschrijft als “een cyclus gewijd aan de veranderingen in de Nieuwe Wereld (…), de Arabische revolutie, het klimaat verandert, wereldwijde economische crisis”, componeerde Neve 12 nieuwe stukken voor een bezetting van jazztrio aangevuld met 5 blazers. Hoewel niet bepaald de meest vrolijke gebeurtenissen – bv. de kernramp in Japan, de revolutie in het Midden Oosten, de dramatische windhoos tijdens Pukkelpop – tot deze muziek hebben geïnspireerd, moet in de stukken toch ook “naïef positivisme” zijn te horen.

Voor deze moedgevende boodschap aan het begin van het nieuwe jaar kan men op 08.01 terecht in de Stadsschouwburg (organisatie: De Werf i.s.m. Cultuurcentrum Brugge). Mijn boodschap luidt: toch beter vooraf maar even informeren of er wel nog tickets beschikbaar zijn. (PJG)

Woensdag 8 januari om 20.00 uur – www.dewerf.be of 050/44 30 60 (ticketlijn Stadsschouwburg)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: