Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Plaistow: genredefinities overstijgende muziek

 

HoePlaistowwel zowel op concertpodia als in opnamestudio’s al sinds 2007 actief, is Plaistow in onze regionen nog niet bijzonder bekend. Johann Bourcquenez (piano), Vincent Ruiz (contrabas) en Cyril Bondi (drums) haalden hun naam uit een compositie (“Plaistow Flex Out”) van drum and bass pionier Squarepusher, een van hun talrijke bronnen van inspiratie. Het illustreert meteen hoe het Zwitserse trio met klassieke jazz line up de blik richt over de muren heen van slechts één muziekgenre: hun familie van klankhelden telt net zo makkelijk pianisten die men met jazz associeert (Craig Taborn, Matthew Ship) als meesters van het minimalisme (Steve Reich, Philip Glass), buitenbeentjes uit de dubscene (Mad Professor), uit de elektronische dance music (Plastikman), enz.

Hun vorige album “Lacrimosa” (2012) mocht zich in de internationale (muziek)pers op behoorlijk euforische recensies verheugen. In Vrijstaat O. straks ligt de klemtoon wellicht meer op composities uit hun meest recente (reeds achtste) cd “Citadelle”.

Post-jazz, minimalisme, dub… de muziek van Plaistow laat zich niet in één geijkte muziekdefiniëring omschrijven. (PJG)

 

Zondag 15.12 om 17.00 uur in Vrijstaat O. – info en tickets: www.vrijstaat-o.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: