Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Hans Peter Janssens en Anne Cambier vieren Kerst in Sint-Walburga

hanspeterjanssenvoorexit

Hans Peter Janssen (foto PW)

Musicalster en bariton Hans Peter Janssens is in deze decembermaand twee keer live aan het werk te zien in zijn geboortestad: eerst als zanger in de prestigieuze opera-productie van Jan Fabre ‘Tragedy of a friendship’ (11.12, tijdens December Dance) om vervolgens in de Sint-Walburgakerk (22.12) , samen met sopraan een kerstconcert te brengen.   

De Brugse bariton Hans Peter Janssens is sinds 1993 en zijn debuut in De Man van La Mancha een internationale musicalster. Hij zong in de musicals Jesus Christ Superstar, Chess en Sacco & Vanzetti, maar maakte vooral furore met The Phantom of the Opera en Les Misérables. Na een Vlaamse carrière trok hij naar London waar hij gedurende vele jaren in de Engelse versies van The Phantom en Les Misérables optrad. De voorbije jaren was hij tussendoor geregeld te zien in Vlaamse producties en liedjesprogramma’s, waaronder het succesvolle West End Story.  Tussendoor waagde hij zich aan enkele popnummers, onder andere Sebastian van Steve Harley.  Zijn jongste optreden in zijn stad dateert nu al van enkele jaren terug, maar december maakt dat twee keer goed.

Kerst

Catalpa producties en het ensemble I Justiniani zijn al aan hun tiende  editie toe van kerstconcerten, die tot nu toe enkel plaats vonden in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. Dit is het derde jaar dat Hans Peter Janssens, samen met Anne Cambier als solist werd gevraagd voor het jaarlijks concert. Hij stond er op om deze keer ook op te treden in zijn geboortestad. Op 22 december 2013 is het de eerste editie van kerstconcerten in de Sint Walburgakerk in Brugge.

 Hans Peter Janssens: ‘De eerste jaren waren de concerten zuiver klassiek met hier en daar enkele kerstliederen voor het strijkers ensemble. Gedurende de vele jaren is de inhoud geëvolueerd naar een programma dat niet alleen de tijdslijn van de klassieke muziek helemaal weergeeft, maar ook cross-over klassiek/pop muziek brengt, naast enkele kerstklassiekers en zelfs een tikje musical. Dit alles passend in de kerstsfeer. We brengen bij deze feestelijke editie een selectie van The Best Of en deels een nieuw repertoire.  Dit  jaar is er terug een samenwerking met sopraan Anne Cambier, samen met I Justiniani o.l.v. Stijn Saveniers. Daarnaast zijn er ook een aantal instrumentale solisten zoals violist Hans Van Kerckhoven , en hoboïsten Luk Callens en Johan Moeyersoons die enkele toppers uit de barokmuziek zullen vertolken. (LF)

Kerstconcert op 22.12 om 16 u. in de  Sint-Walburgakerk. Info tickets 0475-68 47 18 of 0478-28 19 15

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: