Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kamerjazzmuziek uit Nederland

chambertones trio photo

 

Het trio Chamber Tones laat zich misschien nog het best omschrijven als een Nederlands “Kamerjazzensemble”. Joris Roelofs (sax, klarinet), Clemens van der Feen (contrabas) en Jesse van Ruller (gitaar) – stuk voor stuk muzikanten die, vóór ze dit driemanschap besloten te vormen, elk voor zich hun sporen al hadden verdiend – brengen immers (al dan niet geïmproviseerde) jazz in kamermuziekvorm.

Stonden op hun eerste cd “Chambertones” (2010) behalve eigen composities ook enkele covers (waaronder “Norwegian Wood” van The Beatles en “Everytime we say goodbye” van Cole Porter), dan hebben ze de opvolger geheel zelf volgeschreven. Opvallend is dat de opnames telkens gebeurden op een volstrekt unieke locatie: voor hun debuut was dat de bijzondere akoestische omgeving van een tot Muziekcentrum omgebouwde voormalige synagoge in Den Bosch, terwijl ze voor “The Ninth Planet” (2012) het oog lieten vallen op een monumentale kerk in het West-Friese Aartswoud. Een andere bewuste keuze is de voorkeur voor een bezetting zonder drummer.

Om te proeven van hun mélange van soms opgewekte, maar vaker serene composities en improvisaties moet je op 1 december naar Oostende. (PJG)

 

Zondag 1 december om 17.00 uur – info en tickets: www.vrijstaat-o.be

  

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: