Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Westtalent gooit acht bands in de strijd

 

 banner

Editie nummer negen voor Westtalent, het tweejaarlijkse West-Vlaams muziekconcours. Maar liefst 109 bands schreven zich hiervoor in, maar slechts acht groepen mogen op zaterdag 30 november in Het Entrepot strijden in de finale.  Zij krijgen tijdens deze finale elk exact twintig minuten om de jury te overtuigen van hun kunnen. De line-up wordt ter plaatse bepaald via loting. Twee jaar geleden won Maze, het Brugse powertrio Jason Slabbynck, Arjen Verswijfelt en Timo Bonneure.

Dit zijn de acht:

Monami (Brugge)

Monami is Hannah Vandenbussche en Michiel Renson. Ze brengen een sferische set die aanleunt bij triphop. Analoge en digitale instrumenten op zoek naar catchy songs met melancholische zanglijnen en (soms zware) beats.

Are We Serious? (Moorslede) 

Are We Serious? (met vraagteken) zijn vijf jonksters die in het dagelijks leven graag als Fre, Fries, Wout, Michaël & Lotte aangesproken worden. Ze opereren al drie jaar lang vanuit het broeierige West-Vlaanderen. Voor hun eerste EP werkten ze samen met Kristof Deneijs van Yuko. Of ze nu al dan niet serieus zijn, kunt u zelf uitmaken op één van hun optredens.

Major Clint (Menen)

Major Clint is een trio uit Menen dat een mix brengt van postcore, psychedelica, math rock en stoner. Zappa meets Melvins & Black Mountain. Muzikaal niet de makkelijkste band, maar wel met een eigen smoel en inhoud. Birdman Of Alkatrash (Oostende) Birdman of Alkatrash, kortweg Boa, zag het levenslicht in de loop van de herfst van 2011. Zelf zeggen ze vooral beïnvloed te zijn door hun  directe omgeving. Een directe muzikale invloed is er niet, alhoewel zij opkijken naar bands die net datzelfde trachten te doen. Denk hierbij aan namen zoals True Widow, USX, Flying Horseman,  Townes van Zandt, Neurosis en Grails.

The Glücks (Oostende)

Romantiek ten top. Ruwe, bluesy garage rock and roll gespeeld door een koppel. Zij op drum hij op gitaar, beiden zingend, roepend, smachtend naar elkaar.

St. Grandson (Torhout)

‘Close harmony’. Twee stemmen, gitaren, pianospel als vioolgetokkel voeren de luisteraar mee en laten hem wegdromen op fijne harmonieën. Hun songs deden sommigen reeds mijmeren over Bon Iver, Isbells, Sigur Ros, Kings of Convenience…

Momma Said So (Avelgem)

Momma Said So, een band met Avelgemse roots en vier jonge leden kwam voor het eerst samen in december 2011. Na het kiezen van een naam en het in elkaar boksen van de eerste nummers  kwamen ook de eerste optredens en de eerste rockrally’s, waarna de groep een steile vlucht nam.

Krazy-E (Desselgem)

Krazy-E en zijn Band vormen één Krazy Family die hun passie voor diverse muziekstijlen delen met elkaar. Samen hebben ze als enige doel het publiek keer op keer entertainen met hun eclectische Urban sound en energieke sensatie. (ADC)

 

 

Info: www.hetentrepot.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: