Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Postival: nieuw allround muziekfestival in Oostende!

 Moker groot (1)
Moker

  Oostend’ wordt verwend: na de eerste – en meteen succesrijke – editie van STORM! in april, is De Grote Post alweer de locatie voor een groot muziekgebeuren. Onder de titel Postival slaan een hele rits partners, onder wie CC De Grote Post en Vrijstaat O., de handen in elkaar voor een namiddag en avond vol muziek in alle mogelijke facetten.

 Vanaf 14.00 uur zijn er o.a. workshops (gitaarsound, drum recording, vocal coaching, live looping) o.l.v. muzikanten; lezingen, een panelgesprek, tips and tricks over het reilen en zeilen in de wondere wereld van de muziek(business); tentoonstellingen (zowel foto’s als een muziekdocumentaire)…

Op de avondaffiche prijken zomaar even 3 concerten van zeer uiteenlopende aard, waarvoor de acts i.s.m. De Zwerver (Leffingeleuren) werden geselecteerd. Om 20.30 uur mag Moker aftrappen, een Gents kwintet dat in 2000 werd verwekt en eigen composities en improvisaties brengt die verschillende muzikale paden bewandelen en waarbinnen geen contrasten worden gemeden. “Uitdagende hedendaagse jazz, met een hoek af”, quoi. Over hun recente cd “Overstroomd” (W.E.R.F. 113) zijn de recensies in elk geval lovend.

Vervolgens King Dalton, waarvan de leden vogelvrijverklaarden in blues & folk heten te zijn die zich niet in een hokje laten duwen. De debuut-cd die de band drie jaar na oprichting heeft afgeleverd, wordt gekwalificeerd als “sexy als Prince, groovy als Morphine, rauw als Tom Waits”, muzikanten dus in wier gezelschap het best interessant en bovendien een hele eer is te mogen vertoeven.

Aan Flying Horseman om het concertluik en meteen Postival af te sluiten. Met “City Same City”, een album met 12 songs opgesplitst in 2 delen, leverden zij een wispelturig en eigenwijs album af dat herinneringen oproept aan o.a. Fleetwood Mac vroege (en dus beste?) versie, Talking Heads, Brian Eno en Joy Division en bovendien is gekruid met een snuifje Malinese blues. 

Het merendeel van de activiteiten is helemaal gratis, enkel voor bepaalde workshops en voor de avondconcerten dient een ticket (10 euro) aangeschaft. (PJG) 

Postival is een initiatief van CC De Grote Post i.s.m. Vrijstaat O., Mu-zee-um, TAZ, Jong Oostende, Kunstacademie-Aan-Zee, Conservatorium-Aan-Zee en Muzine.

Volledig programma en alle info op www.degrotepost.be en www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: