Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda Toneel december

12 en 13 december 2013

Spionnen, Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist

Het KTKH brengt in december een komedie met pit. Spionnen is van de hand van de bekende Amerikaanse filmmaker Woody Allen. Het stuk zoemt in op de Amerikaanse ambassade in een klein Oost-Europees land, ergens achter het ijzeren gordijn, begin jaren ’80. Axel Magee neemt tijdelijk de taak over van zijn moeder, de ambassadrice. Drie Amerikaanse toeristen zorgen voor verwikkelingen in de ambassade… Jean-Paul Lantsoght, geen onbekende in het theatermilieu, staat in voor de regie. (Info t 050 63 04 30, cc.ticket@knokke-heist.be, http://www.ccknokke-heist.be)

 28 en 29 november 2013, 20.30 uur

Gone, De Werf/Binon-Eyckermans-Pinoy

Gone

Gone (foto Jonas Binon)

 Voor Gone van De Werf slaan drie jonge leeuwen de handen in elkaar. Evan Binon en Rilke Eyckermans leerden elkaar kennen tijdens hun dramaopleiding in Gent. Voor De Werf maakte Eva Binon TWEE. en Meesterwerk. Rilke Eyckermans speelde als kind mee in Terug naar Oosterdonck en was al te zien in voorstellingen van het KIP, Dirk Tanghe, Tibaldus en andere hoeren … Danser en acteur Arend Pinoy werkte al samen met Arne Sierens en Alain Platel. Samen met Gilles De Schryver en Yahya Terryn maakte Pinoy in 2010 in Brugge Abel en Kaïn. Gone gaat over heimat, over voorouders, over geboren en getogen zijn of eerder een inwijkeling zijn. Gone gaat over weg willen of weg moeten, over vrijheid of de illusie ervan. (Info www.dewerf.be, t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be

 7, 13 en 14 december 2013, 20.00 uur

8 december 2013, 16.00 uur

Jezus, Maria, Jozef, De Coulisse (CC De Dijk)

 In de komedie Jezus, Maria, Jozef worden twee broers, die al jaren ruzie maken, gedwongen om kerstavond samen door te brengen. Hun oude moeder wou dat zo, want de hele familie moet samen zijn voor een grote mededeling. De sfeer zit zoals verwacht ver onder nul en dan komt er plots een hoogzwanger, onbekend meisje aan de deur staan. Jezus, Maria, Jozef  is een luchtige kerstkomedie geschreven door Yves Caspar in een regie van Lieven Maes. (Info http://www.decoulisse.be)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: