Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een trompettist die bruggen slaat

jazz

De Portugese trompettist, componist en improvisator Luis Vicente mag in onze contreien dan (nog) niet (erg) gekend zijn, de namenlijst van muzikanten met wie hij in de loop der jaren al heeft samengespeeld en/of opgenomen leest welhaast als een telefoongids. Daarin o.a. een saxofoonheld als Evan Parker – onvermijdelijk, die naam, als de term “geïmproviseerde muziek” valt – maar ook een aantal voor het publiek van Parazzar al min of meer vertrouwde gezichten zoals João Lobo, Hugo Antunes, Valentin en Théo Ceccaldi.

De laatste jaren heeft het internationaal kwartet waarmee hij zich op 26 november aanmeldt – naast de trompettist ook Federico Pascucci (tenorsax), Andrè Rosinha (contrabas) en Vasco Furtado (drums) – vooral de jazzclubs van de Portugese hoofdstad muziekgewijs onveilig gemaakt. Daar was het edele streven om via een mix van eigen/geïmproviseerde stukken en hoogtepunten uit het werk van Ornette Coleman, een brug te slaan tussen jazz en “free music”, vanuit hun ervaren dat die twee werelden in Lissabon “niet echt met elkaar communiceren”. Voor het optreden op 26 november brengt Vicente als special guest de Franse pianist Roberto Negro mee. (PJG)

Dinsdag 26 november om 20.00 uur – info en tickets: www.parazzar

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: