Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tweeluik met vertrouwde en nieuwe gezichten

  

poj raahuset 2009

Poj Raahuset

Laura Toxværd 2009 Råhuset

Laura Toxvaerd

De harde kern bezoekers van het eerste uur zal er tijdens de eerste set alvast een aantal vertrouwde gezichten op het podium zien: Giovanni Di Domenico (Fender Rhodes), Marek Patrman (drums) en Hugo Antunes (bas) waren immers al eerder te gast, zij het niet noodzakelijk in deze combinatie, integendeel more likely elk in ander gezelschap.

Ook Peter Jacquemyn, is een graag geziene gast, intussen bekend – of is het berucht? – voor wat hij op contrabas en als keelzanger vermag. Voor deze gelegenheid gaat hij onder de intrigerende noemer “The Little Flipping Bird Band” muzikaal loos met  twee Deense muzikanten tijdens het tweede luik van de avond. Saxofoniste Laura Toxvaerd heeft 3 cd’s op haar palmares en over haar meest recente release “Phone Book” (ILK190CD) stond in mijn favoriete muziekmagazine Mojo te lezen: “If jazz is dead no one has told Denmark the news”. Drummer en multipercussionist P.O. Jørgens is zowaar al op ruim 50 (!) cd’s te horen, als sideman van o.a. jazzgrootheden als Evan Parker en Peter Brötzman, maar ook van bv. David Thomas (bekend van het legendarische Père Ubu).

“To explore strange new worlds…” luidde in mijn jeugdjaren steevast de intro van Star Trek (toen enkel een feuilleton). Dat wordt ook voor het publiek op 17 november de missie. (PJG)

 

Praktisch: Parazzar, zondag 17.11, uitzonderlijk al om 19.00 uur wegens double bill. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: