Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lionel Beuvens Quartet presenteert “Trinité”

 

LionelBeuvens_Igloo_aug12_©Joop_Pareyn_093

Lionel Beuvens foto Joop Patreyn

 

Drummer Lionel Beuvens vereert tijdens de maand november onze contreien meermaals met een bezoek: onlangs nog (09.11, De Werf) groeide mede dankzij zijn enthousiaste inbreng het concert van Fabrice Alleman New QuarTeT uit tot een ware triomf, en in de komende anderhalve week tekent hij voor nog twee optredens in de regio. Dan wel telkens met zijn Lionel Beuvens Quartet om de debuut-cd “Trinité” live te komen voorstellen.

Hoewel al langer met die groep actief, was Beuvens tot voor kort uitsluitend te horen op (tal van) cd’s van anderen (slechts een kleine greep: aRTET, Steven Delannoye Trio, het trio van zus Eve Beuvens, Cezariusz Gadzina Quartet…). Waarom het “even” wachten was op die eerste eigen cd, verklaarde hij in een interview met eXit als volgt: “Ik componeer heel traag: dit repertoire is over een periode van tien jaar geschreven.” Maar nu is er dus “Trinité” (IGL237), een (ook in de vormgeving) erg aantrekkelijke cd. Bovendien zeer gevarieerd, want met verschillende soorten jazz volgespeeld: niet bewust, maar veeleer het gevolg van het feit dat het componeren zich over zo’n lange periode heeft uitgestrekt, luidt de uitleg. De tournee in het kader van JazzLab Series brengt het Belgisch-Fins-Franse viertal achtereenvolgens naar Oostende (Vrijstaat O.) en naar Brugge (De Werf). Voor het optreden in Vrijstaat O. geldt dat wie zijn ticket in voorverkoop koopt, daar van platenfirma Igloo gratis het debuutalbum – in digitaal formaat dan wel – bovenop krijgt! (PJG)

Praktisch: zondag 17 november om 17.00 uur in Vrijstaat O. (www.vrijstaat-o.be)   

                 vrijdag 22 november om 20.30 uur in De Werf (www.dewerf.be)

Het volledige interview met Lionel Beuvens is te lezen in de “papieren” eXit van november.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: