Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een kwartet om te (her)ontdekken!

 

jl1FABRICE ALLEMAN-ObviouslyIk beken zonder schroom: mijn voornaamste drijfveer om me op 7 juli 2012 naar Gent Jazz te begeven voor het optreden van Fabrice Alleman New QuarTeT, was het aantrekkelijke vooruitzicht zowel Nathalie Loriers als Lionel Beuvens in die groep te zien spelen. Echter: naarmate het concert vorderde, zochten mijn ogen en oren ook steeds vaker de landgenoot uit Bergen aan wie dat viertal zijn naam ontleent en werd mij alsmaar duidelijker waarom die muzikant (sax, klarinet, fluit en soms ook even zanger) in 2011 de Sabam Jazz Award had gewonnen en daarmede een plaats had veroverd in het programma van het Gentse Jazzfestival.

Hoewel hij zich niet beperkt tot één muziekgenre – zoals blijkt uit zijn medewerking aan cd’s van o.a. Adamo – gaat de voorkeur van deze rietblazer onmiskenbaar naar jazz uit. Na lidmaatschap van en opnames met heel wat (en de meest diverse) jazzformaties, bracht hij begin dit jaar met zijn eigen kwartet – waarin naast de reeds vermelde muzikanten ook Reggie Washington op bas – op Igloo Records de cd “Obviously” (IGL 241) uit. De Werf haalt dit ijzersterke kwartet op 9 november naar Brugge. (PJG)

Praktisch: zaterdag 09.11 om 20.30 uur – info en tickets: www.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: