Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jazz met een improvisatiebril op


Trio à Lunettes

Trio à Lunettes (foto Guy Vandepoel)

Tijdens een kort verblijf in la ville lumière eerder dit jaar pikte Joeri Hostens enkele concerten in het kader van het festival ‘Les Soirées Tricot’ mee, waar hij het genoegen smaakte kennis te mogen maken met de muzikale exploten van Trio à Lunettes. Dat maakte blijkbaar indruk, want na hun optreden confronteerde hij de muzikanten met de vraag of ze interesse hadden om in Brugge – lees: Parazzar – te komen optreden. Nu wil het toeval toch wel dat het trio zèlf al gepland had eind oktober/begin november een korte tournee doorheen België en Nederland te maken! Vraag en aanbod bleken zonder probleem op elkaar te kunnen worden afgestemd, wat op de arbeidsmarkt tegenwoordig een zeldzaamheid mag heten en dus op alle banken applaus verdient.

Quentin Biardeau (saxen), Léo Jassef (piano) en Théo Lanau (drums), verenigden zich, na elk afzonderlijk al een heel parcours te hebben afgelegd, bewust in een niet-alledaagse bezetting: een formule zonder bassist. Ze brengen – ongetwijfeld óók een reden waarom ze zich in Parazzar straks van het podium meester mogen maken – grotendeels geïmproviseerde muziek, met als vertrekbasis eigen originele composities. (PJG)

Praktisch: zondag 3 november om 20.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: