Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltips november

agenda toneel(foto)agenda toneel (foto 2)

 

1 en 2 november 2013, 20.00 uur (CC De Dijk)

Genoeg Gelukkig, Werkgroep 66

Johan Vandenbussche is al jaren actief als acteur bij Werkgroep 66. Sinds kort zit hij ook op de regisseursstoel. Genoeg Gelukkig is zijn debuut. Thilde en Stef zijn al jaren heimelijk verliefd op elkaar. Ze beginnen hun zoektocht naar geluk. De weg is lang. De reis belangrijker dan de bestemming. Een stuk over willen en verlangen, over vasthouden, twijfelen en vallen. Johan Vandenbussche: ‘Wie vandaag niet gelukkig is, wordt aanzien als een loser. De ziekenbond betaalt jouw cursus geluksmanagement. Boeken over “Happiness” zijn kassuccessen. Dit stuk toont wat er gebeurt als twee mensen op zoek gaan naar geluk.’ Op de scene staan Sylvie Matthijs en Hannes De Kesel die ook deel uitmaken van Werkgroep 66. (Info Joanna Beernaert, t 050 35 85 50 ( op weekdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of joannabeernaert@telenet.be, info op http://www.facebook.com/toneelkring.werkgroep66

                                      *********************************************************

14, 15, 16, 22 en 23 november 2013, 20.00 uur (CC De Dijk)

24 november 2013, 15.00 uur 

Med of zonder, Werkgroep 66

 In de komedie Med of zonder keert de zoon van een jonge industrieel terug uit Zuid-Afrika. De ouders van zijn Vlaamse jeugdliefde proberen het koppel opnieuw samen te krijgen. Ze nodigen hem uit voor een etentje en een nachtje logeren. Hun plannen vallen echter al snel in duigen. Zijn bezoek leidt tot verwarrende en hilarische situaties. Een butler valt van de trap, een tuinman moet zijn werk overnemen, een bokser wordt tuinman … Niet minder dan veertien acteurs staan op de scene. De regie is in handen van Willy De Grande, al jaren één van de drijvende krachten achter de kring. ( Info abonnementen en kaarten, Joanna Beernaert, t 050 35 85 50 ( op weekdagen van 10.00 tot 19.00 uur) of joannabeernaert@telenet.be, www.toneelkring-werkgroep66.be

                                                      *****************************************************

15, 16, 22 en 23 november 2013, 20.00 uur 

Ge-tic-t, some like it zot, De Valk (Magdalenazaal)

Theater De Valk uit Sint-Andries opent het seizoen met Ge-tic-t, some like it zot van Laurent Baffie. Deze snelle komedie werd twee jaar ononderbroken in Parijs gespeeld en was er goed voor 600 voorstellingen. Je buurman vloekt als een ketter, je tante zegt alles twee keer, je oom kraamt constant schunnige taal uit, je secretaresse veegt de hele dag de deurkrukken schoon… Waarom doen ze dat? Word je er wel eens gek van? Stuur ze naar dokter Steen, een psychiater in Brugge. Kom gluren in de coulissen van zijn wachtkamer. Er hangt vuurwerk in de lucht. Kan dokter Steen deze tijdbom tijdig ontmijnen? Dominique Deckers is regisseur van dienst. (Info Marcel Mutsaerts, t 0487 71 28 57, marcel.mutsaerts@pandora.be, www.toneeldevalk.be, http://www.facebook.com/toneelverenigingdevalk 

*******************************************************

 22, 23, 29 en 30 november 2013, 20.00 uur

6 en 7 december 2013, 20.00 uur

Bedden, Koninklijke Toneelkring Reynaert

 Het is avond in een flatgebouw. Er zijn vier slaapkamers en acht mensen. Plots klinkt een schot. Voor het restaurant tegenover de flats ligt een man. Neergeschoten, er vloeit bloed en sirenes klinken. Niemand weet wie de man is, maar de reacties van de vier koppels in de slaapkamers spreken boekdelen. Vier keer valt het schot opnieuw. Hun gesprekken vallen stil … De tekst is van de Nederlandse auteur Dimitri Frenkel Frank. Zijn stukken zijn erg geliefd binnen het amateurtheater. Ze zijn humoristisch, zonder oppervlakkig te zijn. (Info Mia Alleyn, t 0468 12 47 49 (09.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 20.00 uur)

******************************************

23 november 2013, 20.00 uur

Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe, Hof van Eede (CC Scharpoord)

Eén van de meest verrassende voorstellingen tijdens Theater Aan Zee in 2012 was Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe van Hof van Eede, het gezelschap rond Ans en Louise Van den Eede, dochters van de bekende acteur/theatermaker Peter Van den Eede. In het stuk ontspint zich een geestige en spitse dialoog tussen een man en een vrouw. Het wordt een wispelturig gesprek op een banale avond. Beide zussen schreven de tekst en gingen daarvoor op onderzoek naar de kwetsbaarheid van taal en de strijd tussen anarchie en structuur. Hun handleiding was de roman Jacques, le fataliste et son maître van Denis Diderot. Een ‘must-see’ voor wie houdt van – mag het nog zo worden uitgedrukt – teksttheater. (Info t 050 63 04 30, cc.ticket@knokke-heist.be, http://www.ccknokke-heist.be

                                       SIGRID DEVISCH

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: