Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

(F)Inlandse jonge wolven in Vrijstaat O.

 Drie gratis duo-tickets, mail naar http://www.vrijstaat-o.be of mail naar info@vrijstaat-o.be
Mopo kuva raja

Mopo, Fins trio met lef

Mopo, zo leert de website van dit Finse trio, zag het licht in de herfst van 2009 toen de drie muzikanten na een caféruzie zowaar nog zijn beginnen brainstormen. Met hun composities – waarvoor zij de muzikale mosterd uit zowel jazz, ‘70-er jaren punk en… moeder natuur in Finland halen – en met hun energieke en intense optredens hebben ze alvast de aficionados van de jazzclubscene in het moederland weten in te palmen. Linda Frederiksson (sax, glockenspiel & jingles), Eero Tikkanen (contrabas en… scheidsrechtersfluitje) en Eeti Nieminen (drums, cowbell & fluit) komen “Jee!”, hun eerste album dat in de lente van 2012 op Texicalli werd uitgebracht, op 27 oktober voorstellen in Vrijstaat O.

Het publiek “opwarmen” – moge deze woordkeuze al een indicatie inhouden van wat die namiddag aan zee aan beloften inhoudt – wordt toevertrouwd aan Nordmann, ook al een roedel jonge gedreven wolven. Edmund Lauret (gitaar), Mattias De Craene (sax), Dries Geusens (bas) en Elias Devoldere (drums) speelden met hun muziek, een cocktail van jazz, rock en improvisatie, al een mooie etalage prijzen bijeen: winnaars van de Muziekmozaïek jazzwedstrijd en van de eerste STORM!-contest, derde op het vermaarde concours Jazz Hoeilaart. Eerder dit jaar brachten zij hun eerste EP uit en ook zij openbaren op 27 oktober daarvan graag de inhoud aan een levend publiek.

Voor deze double bill vol jong en enthousiast speelgeweld zijn 3 gratis duotickets te winnen: de enige spelregel houdt in een mail te sturen naar www.vrijstaat-o.be (PJG)

Praktisch: zondag 27 oktober om 17.00 uur

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: