Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een experiment in jazz

crisscrosseurope3@jazzusproductions (1)

 Eerst was er JazzPlaysEurope, een laboratorium waarin jonge muzikanten van verschillende nationaliteiten gedurende een aantal dagen werden ondergebracht met als opdracht: gezamenlijk muziekstukken creëren èn repeteren zodat dit experiment kon leiden tot een volwaardig repertoire om live te laten horen in de respectieve landen van herkomst. Het resultaat van een vorige editie – waarvoor De Werf een week lang aan 6 jazzmensen repetitieruimte en nadien ook het podium bood voor het Belgische luik in de reeks concerten – werd vereeuwigd op “Laboratory” (W.E.R.F. 094).  

Op die formule – maar nu onder de nieuwe naam Criss Cross Europe – wordt verder gebouwd: dit keer werden jonge talenten uit Frankrijk (Fabien Cali, gitaar), Luxemburg (Pol Belardi, contrabas), Slowakije (Ľuboš Šrámek, piano) en België (Matthias De Waele, drums) samengebracht. Geen onbekende voor het Werf-publiek overigens, deze  drummer: pas in september nog verzorgde hij hier (samen met Bram De Looze en Jos Machtel) een fel gesmaakt optreden.

Nieuwsgierigheid naar het resultaat van al dat muzikale brainstormen in Europees verband kan op vrijdag 18 oktober in De Werf worden bevredigd. Niet onaardig detail: aankoop van een toegangsticket staat garant voor uitbreiding van de eigen cd-collectie, wegens  gratis exemplaar van “Laboratory”! (PJG)

 

Vrijdag 18 oktober om 20.30 uur – info en tickets: www.dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: