Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Leen Demeester verzamelt (haar) Fashion Icons

Leen Demeester

Leen Demeester en haar passie voor mode-iconen (Foto Stijn Vos)

Afkomstig uit Gent, maar straks volwaardig Brugse met een heerlijk gerenoveerd herenpand in Brugge, tekent Leen Demeester dezer dagen voor een opmerkelijke publicatie: Fashion Icons, een Engelstalig boek over mode-iconen en trends doorheen de geschiedenis. Waarom in het Engels? is de voor de hand liggende vraag. Mode is uiteraard een internationaal verschijnsel met het Engels als voertaal en Demeester wil haar boek vooral slijten via  e-Bay, Amazon en andere zegeningen van het internet. Naar eigen zeggen ‘met succes’.

Het boek grasduint in de geschiedenis van ‘iconische kledingstukken’ als het corset (Nicole Kidman brak er enkele ribben door tijdens de opnames van Moulkin rouge), de beha (die Carla Bruni ‘vergat’ tijdens een bezoek van de Russische president Medvedev),  de hoge hakken (‘high heels in combination with a sexy pair of jeans are definitely an eye-catcher’), de mini-rok (met dank aan de Britse Mary Quant in 1965) en andere ‘iconen’. Demeester vergezelt elk hoofdstuk van een ‘feministische kijk’  op het kledingstuk, hoewel niet altijd duidelijk is waarin het feminisme schuilt. Voorts komen een aantal mode-iconen aan het woord zoals Jean Paul Gaultier, Manola Blahnik, Patrizia Pepe, Edouard Vermeulen, Elvis Pompillo en Marlies Dekkers. Het boek biedt ook een keurige selectie van modefoto’s. Bedoeld voor de fans en vakmensen. (LF)

Info: Fashion Icons, Leen Demeester, uitg. Lannoo, verkrijgbaar in Boekhandel De Reyghere en de Fnac (Markt). 29,90 euro. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: