Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jazz zonder drummer

Foto34Peacekleur3GuyVandePoel_134440

Een jazzgroep zonder drummer, het is eerder ongewoon, maar niet zó uitzonderlijk: zie het legendarische trio van Paul Bley, Jimmy Giuffre en Steve Swallow indertijd.

Ook Ben Sluijs (sax en fluit) Brice Soniano (contrabas) en Christian Mendoza (piano) – eerder al samen te horen op “Arbr’ en Ciel” van Christan Mendoza Group – kiezen met 3/4 Peace voor die formule. De vorig jaar op El Negocito Records uitgebrachte eerste titelloze vinylplaat (!) – ingesloten ook een cd-versie – met eigen composities, standards en vrije improvisatie, mocht zich in lovende recensies verheugen. Dat repertoire komt het triumviraat op zondag 13 oktober om 17.00 uur live voorstellen in Vrijstaat O. (Wie dit concert door omstandigheden misloopt, krijgt in februari een herkansing, maar dan in De Werf.) (PJG)

 

Tickets en info www.vrijstaat-o.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: