Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Warm aanbevolen door Jef Neve

marjan-van-rompay

 Twaalf jaar moet Marjan Van Rompay geweest zijn toen hij haar voor het eerst hoorde spelen, en achter die saxofoon kon je haar met moeite zien, herinnert Jef Neve zich. De overtuiging die hij toen al had, nl. met een uitzonderlijk talent te maken te hebben, is er bij haar eerder dit jaar verschenen debuut alleen maar sterker op geworden. Hoewel die cd als titel wel heel bescheiden “Silhouette” meekreeg, verdient het album volgens Neve een ereplaats op de bovenste plank van iedere cd-collectie.

Op vrijdag 11 oktober brengt een optreden in het kader van JazzLab Series haar naar Brugge. In De Werf staat ze met een wat afgeslankte versie van de groep waarmee ze die eerste cd opnam; special guest is Paulien van Schaik (vocals) die ook op enkele tracks van “Silhouette” is te horen. (PJG)

Praktisch: 11 oktober om 20.30 uur – info en 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: