Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

1 +1 = 3 in Parazzar


Bruno Ferro Xavier da Silva

Bruno Ferro da Silva

Triotiz

Triotiz

Triotiz is het internationale driemanschap dat op deze zondagavond de eerste muzikale opdracht krijgt. Voor dit psychedelisch jazz-rock trio schrijft gitarist Giotis Damianidis (GR) de composities die zich (in een poging tot) nog het best laten kwalificeren als  heavy rock grooves versmeltend met “spacy sounds”. De muzikanten hebben echter ook een stevige jazzy achtergrond en zonder twijfel mag “improvisatie” wel hun moedertaal worden genoemd. Behalve Damianidis op gitaar en effecten, telt dit ensemble (zonder bassist) in de rangen Joao Lobo (PT) op drums en Giovanni di Domenico (IT) op Fender Rhodes en “Electronics”.

Voor de tweede set tekent Ventriloquism (letterlijk: “buikspreken”), een langlopend project van Bruno Ferro Xavier da Silva. Deze Rotterdamse artistieke duizendpoot – want: bassist/componist/visual artist/ performer/improvisator – schrijft alle materiaal dat steeds de basgitaar als vertrekpunt heeft. Die stukken kunnen zowel solo als door diverse combinaties van muzikanten worden uitgevoerd. Waar de “buikspreker” zijn stem zo manipuleert dat het lijkt alsof ze van elders – bv. uit een pop – komt, gebruikt da Silva zowel instrumenten als/of andere muzikanten om datzelfde effect te bereiken. Zijn muziek brengt hij met behulp van illustraties, notenschrift en via aanwijzingen tot leven. Zondag gebeurt dat in een constellatie bestaande uit de bassist zelf, Philipp Ernsting (“vibraphonette”/drums) en Nique Quentin (percussie).

Omdat in Parazzar de rekenkunde nu eenmaal wil dat 1 + 1 gelijk is aan 3, volgt nadien nog een derde set – lees: een jamsessie – waarvoor de muzikanten uit beide trio’s hun improvisatorische krachten bundelen onder de tongbrekende naam Ventriotizloquism! (PJG)

 

Praktisch: zondag 13.10 om 19.00 uur stiptwww.parazzar.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: