Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Expo ‘75 jaar Angora’ in Provinciaal Hof Brugge

 

Angorakleinvee_

 

Naast het traditioneel Neerhofdierenfestival  ( dat jaarlijks plaatsvindt in het eerste weekend van november) pakt de jarige vereniging uit met een boeiende erfgoedexpo waarin historische, wetenschappelijke, maatschappelijke en artistieke thema’s die gelieerd zijn met het Angorakonijn. Gratis te bezichtigen.

Na de officiële opening van deze expo op Werelddierendag 2013 nodigt de vzw Angora iedereen uit om een bezoek te brengen aan deze unieke tentoonstelling in het  Provinciaal Hof op de Markt en dit op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013.

 De bezoeker maakt er kennis met de geografische en geschiedkundige bronnen van het konijn, alsook met de eerste signalen van het domesticeren van konijnen. Welke bronnen vinden wij terug op schilderijen waar neerhofdieren gelijkenissen hebben met de neerhofdieren van vandaag? Tijdens de eerste 50 jaar van de 20ste eeuw ontpopte het telen van angorakonijnen voor de wol zich in Vlaanderen en specifiek in Brugge tot een ware huisnijverheid. De vzw toont op deze tentoonstelling diverse foto’s en filmopnames van alles wat verband houdt met het fokken van neerhofdieren. Tijdens het tentoonstellingsweekend verduidelijken gastsprekers de wetenschappelijke, historische, maatschappelijke en artistiek thema’s.  (LF)

Alle info:  http://www.angora-vzw.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: