Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Stenen in Galerie Pinsart

B_Van_Dycke

Bruno Van Dycke (Foto Stijn Vos)

 

De Brugse Galerie Pinsart toont schilderijen en tekeningen van Bruno Van Dycke. Deze kunstenaar schildert vandaag ‘stenen’. Hij speelt met kleur en vorm en licht in een subtiel evenwicht tussen abstractie en figuratie. Zijn stenen koesteren het sacrale, de tijd en de stilte. In zijn vele houtskooltekeningen zien we niets dan het kwetsbare menselijk naakt. Van Dycke kreeg zijn opleiding in Sint-Lucas Gent en de academies van Gent en Brugge.

EXit: Een vreemde artistieke keuze?
Bruno Van Dycke
: ‘Het beeld van de steen bevat voor mij een synthese van wat schilderen betekent. Het schilderen wil ontsnappen aan de overvloed van woorden en een vorm vinden in ‘stille werken’, net als de bijna tastbare stilte van een steen. Ik zie de steen als symbool van wat was en toch blijft bestaan. Verf en beeld vallen samen. Alle energie ligt geborgen in de gelaagdheid van de verf. Hand en verf bouwen een beeld op, in toetsen en krassen en kleuren, een beeld dat de vorm van een steen aanneemt’. (LF)

Info: Galerie PINSART,  Genthof 21 in BRUGGE van 22 september tot en met 20 oktober, do-vr-za-zo 14-18u.  http://www.brunovandycke.com

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: