Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

20 jaar JazzLab Series

Joachim BadenhorstNathalie_Loriers_New_Trio_3

 Joachim Badenhorst & Nathalie Loriers

 

“Belgische jazz in de best mogelijke omstandigheden aan een breed publiek presenteren”, staat sinds 1993 hoog in het vaandel van JazzLab Series geschreven. In dit streven volhardt men intussen al 2 decennia, en behalve bewondering verdient dit ook te worden gevierd!

Dat gebeurt dan ook, en wel een heel weekend lang. Op 27.09 is er een heuse jubileumavond in Sint-Niklaas; op 28.09 zijn er op één en dezelfde avond, verspreid over 20 partners, zomaar eventjes 20 concerten. In onze contreien vieren De Werf en Vrijstaat O. mee.

De Werf ontvangt Nathalie Loriers, niet zomaar “een” keuze, want met die pianiste immers startte destijds JazzLab op. Gewagen van een speciale band is dus geen loze bewering. Bovendien bracht zij onder haar eigen naam op het W.E.R.F-label al 5 CD’s uit die zonder enige overdrijving tot de bestsellers van die catalogus mogen worden gerekend. Op 28.09 bestaat de ritmesectie uit Nic Thys (contrabas) en Rick Hollander (drums), met wie zij onder de naam Nathalie Loriers New Trio in 2012 “Les 3 Petits Singes” aan de wereld schonk.

Vrijstaat O. heeft Joachim Badenhorst te gast en benoemde hem meteen als curator voor wat een ambitieuze en avontuurlijke triple bill wordt in de reeks “Soulmates Sessions”. Op het programma achtereenvolgens Rawfishboys (Joachim Badenhorst, rieten + Brice Soniano, bas); de Catalaanse gitarist Nico Roig; en als sluitstuk Carate Urio (Joachim Badenhorst, Brice Soniano, Nico Roig en de Ierse drummer Sean Carpio). Dat kwartet neemt meteen de gelegenheid te baat om hun debuut ‘Sparrow Mountain’ voor te stellen. (PJG)

Zaterdag 28 september

Info en tickets: www.dewerf.bewww.vrijstaat-o.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: