Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Portugeesgekleurde jazz in Vrijstaat O.

Copyright 2011

Lama Trio

Toen Vrijstaat O. begin juni in het kader van de reeks Soulmates Sessions aan De Beren Gieren de vrije hand gaf in het samenstellen van de affiche, kon het publiek al een eerste keer kennismaken met de Portugese Susana Santos Silva.

Op zondag 15 september is de trompettiste opnieuw te gast, maar dit keer met haar eigen Lama Trio dat voorts bestaat uit Gonçalo Almeida (bas) en Greg Smith (drums). Hun catalogus telt intussen 2 cd’s, beide verschenen op het prestigieuze Portugese label Cleanfeed. Debuut-cd Oneiros’ werd behoorlijk lovend onthaald, in een recensie (Mark F. Turner) zelfs bejubeld als “one of the best releases in 2011”. Opvolger Lamaçal’, onlangs verschenen en live opgenomen tijdens het Portalegre Jazz Fest met de gastinbreng van niemand minder dan klarinettist en saxofonist Chris Speed, lost de verwachtingen die met ‘Oneiros’ waren gecreëerd meer dan in. (PJG)

Praktisch: zondag 15 september om 17.00 uur – www.vrijstaat

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: