Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Groot dance-aanbod op Elements Festival

 Elements

 

Komaan met dat lijf! Op zaterdag 21 september kunnen de liefhebbers (en dat zijn er heel wat) van de betere beats terecht op de locatie van stal Tillegem (Torhoutsesteenweg 446, Sint-Michiels) voor de vierde editie van Elements Festival, een heerlijk dancefestival met een schitterende line-up: 6 podia voor 72 acts.

Als we over dancefestivals spreken, dan kijkt iedereen meteen richting Tomorrowland. ‘Zoals elk festival kunnen wij ook iets leren van Tomorrowland’, zegt organisator Ward Benoit. ‘Maar ik zie toch nog een groot verschil met ons festival. Wij beschikken niet over dergelijk groot budget en kunnen geen beroep doen op zoveel mankracht. Daarbij ligt ook onze focus anders: bij ons primeert nog altijd de kwaliteit van de muziek, al zorgen we ook wel voor een mooie aankleding van het terrein.’ Bij Tomorrowland ligt het accent op 75 procent beleving en 25 procent muziek en dat is dus bij Elements Festival haast omgekeerd. Op maar liefst 6 podia (Cliché Stage, Musick Stage, Suburb Soundz Stage, Skankerz Stage, Break The House Down en Villa Bota) komen maar liefst 72 acts hun set spelen. ‘Elk podium heeft zijn eigen genre met elk een eigen headliner. Ik denk bijvoorbeeld aan Jeff Mills, Safi & Spreej of Angerfist. Iedere danceliefhebber kan bij ons aan zijn trekken komen, want ons aanbod is dus heel divers en uitgebreid. Ook voor wie van alle verschillende genres wil proeven, is op Elements Festival aan het juiste adres’, stelt Benoit.

 In stijgende lijn

Vorig jaar lag het bezoekersaantal op 7.500. Dit jaar kreeg de organisatie toelating om duizend man/vrouw meer binnen te laten. ‘Ieder jaar gaat het in stijgende lijn. Elk jaar voeren we de investeringen in ons festival op, hopelijk rendeert het ook dit jaar weer. De voorverkoop belooft alvast veel goeds, want de ‘early birds’-tickets zijn al allemaal de deur uit.’

Dat het festival ook in het buitenland gesmaakt wordt, merkt Ward Benoit op in het publiek. ‘Nederlanders, Fransen, Zwitsers, Engelsen en zelfs Australiërs vinden de weg naar ons dancefestival. Via de sociale media kunnen we gemakkelijk veel mensen bereiken. Iedereen is welkom op ons groot dance-feest.’ (ADC)

Info: www.elementsfestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: