Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Wereldkeuken op Brugse borden

Sarah Bauwens

An Vissers (l) en Sarah Bauwens (foto Stijn Vos)

‘Niet het zoveelste kookboek’

De idee lag voor het oprapen: Bruggelingen uit verre horizonten bereiden hun lievelingskostje zoals te doen in hun land van herkomst. An Vissers en Sarah Bauwens brachten de verhalen samen en voegden er een pak interessante weetjes over de diverse eetculturen aan toe. ‘Pottengluren bij de buren’ rijmt de titel of ‘de wereld op je bord’: een initiatief dat velen kan plezieren.

  An Vissers, zaakvoerder van Den Amand in de Sint-Amandstraat, had al enige ervaring. Samen met Christina Van Geel publiceerde zij in 2010 het succesvolle (en uitverkochte) ‘Kooksprookjes’, pittige verhalen en leuke recepten voor kinderen. Geïnspireerd door de vraag van zoonlief wat hun Kameroenese buren eten, trok ze, samen met vriendin Sarah Bauwens, op onderzoek uit. Heel veel zoekwerk was daar niet voor nodig, want in beider vriendenkring bleken heel wat ‘nieuwe Bruggelingen’ present te zijn en die waren graag bereid hun kookkunsten te demonstreren en toe te lichten.

An Vissers: ‘Zo voor de hand liggend het concept mag zijn, het bestond blijkbaar nog niet. Maar let op, dit is niet het zoveelste kookboek in de rij. Het is eerder een verzameling van authentieke recepten zoals die in de landen van herkomst worden bereid. We selecteerden tien gezinnen waarin één of beide partners van vreemde origine zijn. Vroegen hen twee gerechten klaar te maken die ze zelf graag lusten. De ingrediënten moesten hier verkrijgbaar en betaalbaar zijn en klaar te maken in gezinsverband, de moeilijkheidsgraad laag.’

HET VOLLEDIGE ARTIKEL LEEST U IN EXIT SEPTEMBER

Pottengluren bij de buren, An Vissers en Sarah Bauwens, uitg. Stichting Kunstboek, 17,95 euro.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: