Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kunstenaar Robert Devriendt: ‘Ik heb misschien wel honderd alter ego’s’

Devriendt

Foto Stijn Vos

Kunstenaarsboek confronteert schilderijtjes met literatuur en poëzie

Een bijzonder mooie, gebonden, uitgave is het geworden: het boek ‘Scènes’, dat een scherpe selectie biedt van het oeuvre van de Brugse kunstschilder Robert Devriendt, in confrontatie met literaire teksten van Vlaamse en Nederlandse auteurs. Het boek is een realisatie van het literaire tijdschrift Dietsche Warande en Belfort, in samenwerking met het Gentse MER Paper Kunsthalle.

Robert Devriendt: ‘De vraag kwam van Hugo Bousset, de man achter het ingrijpend vernieuwde Dietsche Warande en Belfort, het beste (en enige) literaire tijdschrift in Vlaanderen. Ik moest een aantal schilderijen aanbieden die men zou confronteren met literaire teksten, iets wat ik in het verleden al eens had gedaan. Ik mocht zelf een aantal auteurs aanbrengen zoals (uiteraard) Peter Verhelst, die mijn werk zeer goed kent, en de Brugse dichteres Delphine Lecompte, een oud-leerling van mij uit de tijd dat ik nog les gaf aan de Stedelijke Academie.’

Het boek wordt voorgesteld op donderdagavond 19 september in boekhandel De Reyghere (Markt), in aanwezigheid van de kunstenaar, Peter Verhelst en Delphine Lecompte. 

HET VOLLEDIGE INTERVIEW LEEST U IN EXIT SEPTEMBER

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: