Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Laatste week voor inschrijving Westtalent!

mailbanner[1]
Westtalent, hét West-Vlaamse muziekconcours bij uitstek, maakt dit jaar opnieuw een roadtrip doorheen de West-Vlaamse polders, stranden, bergen en dalen. Doorheen 6 voorrondes, die vanaf vrijdag 1 november 2013 van start gaan, richting het einddoel: de ultieme finaleplaats. Die finale, waarop het kruim van het aanstormend West-Vlaams muziektalent op één podium te zien zal zijn, vindt plaats op zaterdag 30 november 2013 in Het Entrepot. De winnaar treedt in de voetsporen van bands als Balthazar, Steak Number Eight en Maze, die in het verleden triomfeerden op Westtalent. Voor de finalist telt de prijzenpot een bedrag van 1.500 euro. De tweede en derde plaats zijn goed voor respectievelijk 750 en 250 euro. 
De voorrondes vinden dit jaar plaats in Brugge (JH Comma / 1.11), Poperinge (Jeugdhuis Den Couter / 2.11), Menen (Jeugdhuis Den Over / 8.11), De Haan (Jeugdhuis De Broedkasse / 9.11), Leffinge (De Zwerver / 15.11) en Avelgem (Jeugdhuis Krak / 16.11).
Naast deze mooie geldsommen zijn er nog heel wat andere interessante ‘treats’ te winnen… Het aanbod: waardebonnen t.w.v. 1.000 euro bij Key Music, residentie en coaching t.w.v. 1.000 euro in Track Muziekcentrum, repetitie- en  opnametijd in Track Muziekcentrum, 2 dagen PA-repetitie in De Kreun, Coachingtraject (masterclass) t.w.v 500 euro in Metronoom, 2 dagen opnametijd in Barefoot Recording Studio, 1 dag PA-repetitie in 4AD, ‘Musician Ear Plugs’ op maat en een sessie met de ‘hearing coach’ voor de winnaars, geschonken door Variphone, een plek op het podium van De Schaduw, een plaats in het voorprogramma van Cactus, een podiumplek tijdens Bamboerock, een plaats in de programmatie van Burgrock, een plek op de planken van Snuffel en een heuse jeugdhuis- en clubtour.

Wie kan deelnemen? 

  • Zowel individuele muzikanten als bands kunnen deelnemen.
  • Westtalent staat open voor alle muziekgenres: rock, pop, techno, surf, witchhouse, metal, hiphop, (post)-dubstep, hardcore, indie, blues … of een mix van dit alles.
  • Minstens de helft van de bandleden woont in de provincie West-Vlaanderen.
  • Finalisten van vorige edities van Westtalent kunnen niet opnieuw deelnemen.
  • Je kan slechts deelnemen aan 1 provinciaal popconcours: FrappantPOP, het Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk of Westtalent.
  • Elke deelnemer verklaart zich akkoord met het wedstrijdreglement
Inschrijven kan nog tot en met 31 augustus. Voor elke voorronde worden zeven kandidaten geselecteerd. De beste acht uit die voorrondes krijgen een plaats in de finale van 30 november.
 Westtalent is een organisatie van Het Entrepot en de Provincie West-Vlaanderen – met de steun van Formaat – en vindt dit jaar voor de negende keer plaats. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: