Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Documentaire Thank God It’s Friday van Jan Beddegenoodts viel dik in de prijzen op het grootste mensenrechtenfestival van Argentinië

IMG_0587

Thank God it's..

Op het 15de Festival Internacional DerHumALC Cine de Derechos Humanos mocht documentairemaker Jan Beddegenoodts gisteren  zowel de publieksprijs als de prijs voor korte en middellange documentaires in ontvangst nemen voor zijn documentaire Thank God It’s Friday.

Kc De Werf zette mee zijn schouders onder de realisatie van deze documentaire. Vorig seizoen stelde we nog A Taste of Freedom voor van Beddegenoodts. Door zijn talent en engagement besloten we om zijn nieuwe docu mee te helpen realiseren. We zijn trots dat deze film internationale erkenning krijgt!

In Thank God It’s Friday volgt Beddegenoodts het alledaagse leven in het Palestijnse dorp NabiSaleh en de nabijgelegen Israëlische nederzetting Halamish. Sinds drie jaar houden de Palestijnen elke vrijdag een protestmars die door het Israëlisch leger hardhandig wordt afgeweerd. Week na week escaleert de situatie met dodelijke slachtoffers tot gevolg.

Beddegenoodts weet zich op meesterlijke wijze in beide gemeenschappen te integreren en maakt het pijnlijke contrast tussen beide levensomstandigheden duidelijk. Het resultaat is een straffe documentaire die nog maar eens aantoont hoe complex het Palestijns-Israëlisch conflict is.

De documentaire gaat in avant-première in Kc De Werf op 3 oktober om 20u.

De film wordt ingeleid met een interview tussen Lieven Verstraete (terzake) en de documentairemaker. Na de film presenteren we een concert o.l.v. saxofonist Nathan Daems die in opdracht van De Werf de soundtrack voor deze docu schreef. Deze avond is meteen een crowdfunding actie. 

Alle ticketinkomsten gaan integraal naar Beddegenoodts om hem te ondersteunen met de internationale distributie van zijn documentaire.

Meer info:
Over documentaire > http://www.tgifdoc.com/

Over filmfestival http://www.imd.org.ar/festival/

Over avant-première > www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: