Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het blijft zomeren in Vrijstaat O.

Ganashake 

Het Kunstencentrum met uitvalsbasis in de Koninklijke Gaanderijen in Oostende, blijft ook in augustus zijn publiek verwennen. Na het zaterdag jl. bijzonder geslaagde en door de naar het strand afgezakte toeschouwers fel gesmaakte ‘Second Date’ – gratis dansvoorstelling van Charlotte Vanden Eynde op livemuziek verzorgd door pianist Christian Mendoza, overvliegende meeuwen en aan- en afrollende zeegolven – is er komende vrijdag een nieuwe aflevering in de reeks ‘Belgium 12 Points’, met dit keer Ganashake.

Dit “blues-rock”-trio, dat in 2009 het licht zag, wist zich middels een eerste EP en een stevige livereputatie al in de zomer van 2010 een plaats op diverse podia te bemachtigen, o.a. in Peer (Belgian Rhythm and Blues Festival) en op de Gentse Feesten. Voor de productie van hun eerste CD (‘Ganashake’) konden de jongens zowaar Jean-Marie Aerts strikken. “De bezieling, het vette spel en de onbevangenheid waarmee ze tegen de traditionele waarden aanschoppen, is een verademing. Het is juist de frisse kijk die deze muziek toekomst biedt. De no-nonsense-productie van Jean-Marie Aerts past daar perfect bij.” luidde het in een recensie van Willem Jongeneelen in Oor Magazine. Intussen is er de opvolger, ‘Flirty Fishing’, een CD waarvoor ze op bijstand  van Patrick Riguelle en Jan Hautekiet mochten rekenen. Wanneer ik aan deze prachtinformatie nog toevoeg dat Ganashake al mocht openen voor o.a. Eric Burdon & The Animals, Jon Spencer Blues Explosion, Black Box Revelation, en recent nog Mauro & Roland, begrijpt u ongetwijfeld de hint: niet zomaar een “bandje” dat op 16 augustus het podium van Vrijstaat O. op mag! (PJG)

GANASHAKE, vrijdag 16.08 om 21.00 uur (gratis) – www.vrijstaat-o.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: