Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugs dichterscollectief kleurt Watou

foto HVG 2

Nog tot en met 1 september vormt Watou een open ontmoetingsplaats tussen kunstenaars, dichters, toeschouwers en lezers op de vijfde editie van het Kunstenfestival Watou. Het centrale thema is dit jaar liefde in al zijn vormen.

Ook Brugge is vertegenwoordigd in het kunstdorp aan de Schreve. Het eigenzinnig dichterscollectief Het Venijnig Gebroed (albrecht b doemlicht, Frederik Lucien De Laere, Ann Slabbinck, Denis Vercruysse en Jan Wijffels) maakte het multimediale werk Let go, een videopoem Unlimited of zeg maar een oneindig gedicht in het teken van de liefde. De vijf leden van het collectief schreven gedichten en tekstfragmenten die een invulling geven aan het begrip liefde. Daarnaast filmden ze een honderdtal poëtische of triviale beelden die evenzeer de liefde (kunnen) evoceren. ‘Die beelden vormen samen met poëtische slogans en video-opnames van voordrachten een ad hoc database’, zegt Frederik Lucien De Laere. ‘Een toevalsgenerator stuurt de software, die telkens andere film- en gedichtfragmenten uit de database selecteert. In willekeurige volgorde en in steeds unieke combinaties worden de video’s afgespeeld. Zo ontstaat de videopoem unlimited, een altijddurende tekst vol poëtische combinaties en indoctrinerende herhalingen. De bedoeling van de installatie is een beeld- en klanklandschap te vormen rond de groeiende tekst, waarbij het steeds veranderende gedicht de hoofdrol speelt. De software voor de randomprojectie werd gecreëerd door Jan Van Oekelen.’
(ADC)

Info: www.kunstenfestivalwatou.be en www.venijniggebroed.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: