Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Stadsfestival Klinkers van 26 juli tot en met 10 augustus

thof_van_commerce

tHof van Commerce

Klinkeren in de Brugse zomer

Het zal misschien de laatste editie van Klinkers zijn in deze vorm, maar ook deze keer worden alle registers opengetrokken voor een zomers cultureel aanbod.  Van vrijdag 26 juli tot en met zaterdag 10 augustus krijgt bezoeker/toerist een mooie mix van muziek, humor, film en ander fraais. Een overzicht.

Burgconcerten

Het goede Klinkersleven neemt een aanvang op vrijdag 26 juli op de Burg met een concert van de Belgische Douglas Firs (check het debuutalbum ‘Shimmer & Glow’) en de Engelsman Billy Bragg (en band) die tijdens zijn optreden nog steeds het evenwicht bewaart tussen protestsongs en romantische ballads. Een dag later (27 juli) zorgt The Souljazz Orchestra voor een explosie van soul, jazz, afro, latin en dub, ideaal om het podium op te warmen voor de Izegemse rappers van ’t Hof Van Commerce. Het weekend daarop (vrijdag 2 augustus) nog een Orchestra, maar dan die van Submotion, goed voor een portie live elektronica. The Brandt Brauer Frick Ensemble sluiten de avond af door technogeluiden uit hun klassieke instrumenten te persen. Op zaterdag 3 augustus nog meer fraais op het Burgpodium met Flying Horseman (de groep van Bert Dockx) en Wovenhand (de groep van David Eugene Edwards – 16 Horsepower).

Klinkers Intiem

Verrassende concerten vallen te beleven op het Gruuthuseplein. Op woensdag 31 juli zorgt Isabel Cuca Roseta uit Portugal voor heerlijke fado, 24 uur later zal singersongwriter Tom McRae met zijn melancholische stem iedereen zijn keel dichtsnoeren. ‘Sferische fluisterelektronica met een ultrahoge kippenvelfactor’ komt van MÚM (uit Ijsland) op dinsdag 6 augustus; een dag later laat Accademia del Piacere volksmuziek en klassieke muziek innig met elkaar verstrengelen. Compania Flamenca Maria Juncal tekent op donderdag 8 augustus voor hedendaagse flamencodans van topkwaliteit. Maria brengt de virtuoze gastdanser Alfonso Losa mee.

Klinkers Comedy

Binnen Klinkers is er altijd plaats voor een streepje humor. Op vrijdag 2 augustus proberen Han Solo en William Boeva iedereen in de Biekorf aan het lachen te krijgen. Bruggeling David Galle – in 2009 winnaar van de Comedy Casino Cup op Canvas – behoort stilaan tot een vast ingrediënt van Klinkers Comedy. Vorig jaar nog presenteerde hij zijn debuutshow ‘D’, nu legt hij in de Stadsschouwburg uit hoe te ‘Overleven in de chaos’.

Openluchtbioscoop

Niet alleen Zeebrugge fungeert elke zomer als openluchtbioscoop, ook het Astridpark vormt jaarlijks de uitgelezen locatie voor film in the open air. Op maandag 29 juli (om 22.00 uur) speelt de film Van de kat geen kwaad (2010) van regisseur Jean-Loup Felicioli. De dag nadien staan de lotgevallen van Monsieur Hulot centraal in de prent Playtime (°1967) van Jacques Tati. Breng dat dekentje maar mee naar den Botanieken Hof!

Klinkers for Kids

Na de openluchtfilms en Vama Veche wordt het Astridpark nog eens opengesteld voor een onderdeel van Klinkers, meer bepaald voor Klinkers for Kids op zondag 4 augustus vanaf 13.00 uur. Brugge Plus staat in voor een geestige familiedag met echte muziek voor echte kinderen, diverse workshops, circusvoorstellingen en een openluchtbal. Strekken die nu nog te korte beentjes!

Klinkende Kroegen

Op en rond 7 stemmige cafélocaties spelen verschillende bands hun beste repertoire. Hierbij een overzicht van deze muzikale driedaagse:

          woensdag 7 augustus

LITTLE ROMAN & THE DIRTY CATS  in Charlie Rockets (Hoogstraat )
TRIO BOMBELINI • DOUBLE BLUE & FRIENDS in Wijnbar Est (Vismarkt )
RAFFA & LIZE ACCOE • dj MADFINGAZ  in The Vintage (Westmeers)
SWEET TALK in Nocturne (Wollestraat )
MUSIC TOWN BAND in ’t RISICO (Jeruzalemstraat)
CAJUN MOON in ’t Silversant (Zilverpand ) 

          donderdag 8 augustus

RITMO LATINO in Joey’s Café ( Zilverpand)
SOFIE DOBERMANN in Café Vlissinghe (Blekersstraat) 
PURKWAPA in Patio & Vino Vino (Grauwwerkersstraat)
ANUS DE BAND • THE DISCOSLUTS in ’t Hof van Beroep (Langestraat)
BLUES IN BRUGES BAND in L’Estaminet (Park)
THE MOUSE in Café Rose Red (Cordoeaniersstraat)
BARABAS in Druid’s Cellar (Sint-Amandsstraat)

           vrijdag 9 augustus

ROBERT ABIGAIL in De Vuurmolen (Kraanplein)
CHAMAQUIANDO in La Buena Vista (Sint-Clarastraat)
SOVIET GRASS • CAJUN MOON • dj DELICIAZ in Entrenous/Bauhaus (Langestraat)
THE FOUR UNUSUAL SUSPECTS in Belleman Pub (Jozef Suvéestraat)
LONG TALL DANNY in Het Visioen (Katelijnestraat)
EDJE SKA & THE PILCHARDS in Cafés Eiermarkt
BALANÇO BRASIL & QUENTE! In The Top (Sint-Salvatorkerklaan)

Benenwerk

Een cliché als geen ander, maar het klopt als een bus: de afsluiter van Klinkers heet sinds jaar en dag Benenwerk ‘Ballroom Brugeoise’ en dit luik binnen het stadsfestival staat bekend als ‘dansen op de grootste dansvloer van Vlaanderen’. Verschillende podia, verspreid over de binnenstad, vormen het ideale decor om het lijf te bewegen op de muziek van onder meer

Mr. Scruff, Coely, Lefties Soul Connection, Septeto Nabori, Antonio Sorgentone & His Night Clubbers, Tango 02, Ballroom Orchestra, Silent Disco en Blades On Vinyl. (ANTOINE DE CLERCK)

 Info: www.klinkers-brugge.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: