Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Wild Card voor Judith

judith beeld 1judith foto

Van 5 tot 28 juli vindt in de Schipperskapel, de nieuwe tentoonstellingsruimte langs de Komvest, een foto-tentoonstelling plaats van de Brugse fotograaf Peter De Bruyne. Daarbij nodigt De Bruyne de jonge talentvolle Brugse fotografe Judith Desmytere (studente Kunsthumaniora) uit die een selectie van haar werk mag presenteren. Het beladen thema is ‘revaliderende jongeren’.

De Bruyne motiveert zijn keuze als volgt: ‘Foto’s nemen van jonge mensen die een herstelproces meemaken kan heel delicaat zijn. Maar Judith benadert haar onderwerp met een sterke empathie, een grote betrokkenheid. Tegelijk houdt ze een respectvolle afstand tegenover die jonge mensen en hun begeleiders. De focus ligt niet op de omgeving, de manier van werken, het gebeuren. Wat je ziet zijn de ervaringen van deze jonge mensen, welke emoties ze hebben, de obstakels en de vooruitgang die ze meemaken. Dat gevoelige weet Judith heel sereen in beeld te zetten, en dat waardeer ik.’

Judith motiveert haar keuze: ‘Ik heb veel tijd doorgebracht met revalidatie. Ik ben tien keer naar het centrum Pulderbos in Zonhoven gegaan. De eerste dag zonder camera. Gewoon om het vertrouwen te wekken. Nooit heb ik me een indringer gevoeld omdat er heel veel warmte tussen opvoeders en jongeren aanwezig was.’ (LF)

Te zien van 5 tot 28 juli in de Schipperskapel: Peter De Bruyne / plus Judith Desmyttere.

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: