Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugge Plus en Cirque Plus palmen de binnentuinen in

 

 

cinema aan zee_0003

Foto Jan Darthet

Het is een vertrouwde krantenkop in de aanloop naar de vakantiemaanden , ‘De zomer van Brugge Plus’.  Deze vzw, opgericht na ‘2002’, met als bedoeling het elan van Brugge 2002 voort te zetten, pakt jaar na jaar uit met  interessante, laagdrempelige initiatieven die het brede publiek vergasten op hoogstaande animaties. Nieuw dit jaar is één van de locaties: de weinig bekende binnentuinen van het Grootseminarie, waar vandaag nog koeien grazen, maar straks circusartiesten de boel opvrolijken.

Het hele zomerprogramma  bestaat uit een kransje van vijf evenementen. Traditioneel wordt  (op 4 juli) gestart met film, ’s middags voor jong, ’s avonds voor jong en oud. De jeugdfilms komen uit het aanbod van het Jeugdfilmfestival en garanderen kwaliteit.  Vier donderdagen in juli bidden de organisatoren om mooi en droog weer. De (gratis) voorstellingen vinden plaats op het evenementenplateau naast de havenpromenade .

Drie dagen lang, 15-18 juli in uw agenda, trekt het Spaanse gezelschap Cia PakiPaya door Brugse wijken. Met beats en trapeze-acrobatie verrassen ze het publiek van achtereenvolgens Sint-Jozef, Sint-Pieters, Sint-Andries en Assebroek met ‘Shake shake shake’.

Reeds zes keer op het zomerprogramma van Brugge Plus staat Cirque Plus (20-22 juli) met een keur aan acrobatie, jongleren en acrobatie. De vorige edities telkens in Het Entrepot, maar nu, in primeur, in de binnentuinen van het Grootseminarie. Niet te missen, dit bezoek, met ingang weliswaar via de Peterseliestraat.

Kinderen worden op zondag 4 augustus niet vergeten en zijn een hele dag baas in het Astridpark. Op het programma, muziek voor 3 tot 93 jaar. Vanaf 13 uur en alweer geheel gratis.

Slot- en orgelpunt van het zomeraanbod is het jaarlijkse Lichtfeest op 16 en 17 augustus in Lissewege. ‘Pyroromantiek’ mag voor een keer. Elk Lisseweegs hoekje en pleintje krijgt een aangepaste belichting, de muziek van Villa Bota doet de rest. (LF)

Het volledige programma vindt u uitgebreid op http://www.bruggeplus.be 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: