Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Van Vismarkt naar dansmarkt, een zomer lang

 team Pasos de Brujas

Mag ik deze tango van u?

Als u van dansen houdt, kijken mag ook, kunt u een zomer lang elk weekend lijf en leden verwennen met salsa, tango of volksdans op de Vismarkt. Elke dag van het weekend schotelt één danssoort voor: op vrijdag volksdans, zaterdag is salsa-avond en op zondagavond domineert de tango. Dit alles gratis, mooi weer beloofd en de Stad levert een prima houten dansvloer.

Initiatiefnemer van deze uitstekende idee is Sabine Simoens, geheel verslingerd als ze is aan de Argentijnse tango (in open lucht). Ze maakt deel uit van een tienkoppig team vrijwilligers die hun passie willen delen met u en ik. Ze noemen zich Pasos de Brujas, organiseren het hele jaar door danssalons en workshops, vaak geleid door internationale gastdocenten. Dit jaar wordt de openingsdag één ‘specialleke’: op 29 juni speelt stadsbeiaardier Frank Deleu (met assistentie) een uur lang tangonummers op de beiaard, het publiek danst mee op de binnenkoer van de Stadshallen. Een prelude die kan tellen.

Onder impuls van Filip Somers sloot vorig jaar de groep Salsa de Brujas aan. Zij beloven elke zaterdag een Fiesta Latino met allerlei salsa-stijlen. Vorig jaar sloeg het verhaal stevig aan met telkens een volle dansvloer en heel veel toeschouwers.

Naast de tropische dansavonden wordt er elke vrijdag geopend met volksdans door Volkdansgroep dAnskedoen. Hier kiest men voor internationale folkloredansen uit alle richtingen ter wereld. Vorig jaar met succes gestart, nu klaar voor een zomer lang ongedwongen dansplezier. (LF)

Info: www.salsa-de-brujas.be; www.tangobrugge.be; http://www.danskedoen.be

 

Een Reactie op “Van Vismarkt naar dansmarkt, een zomer lang

  1. Sabine Simoens 20/06/2013 om 09:37

    De Vismarkt wordt inderdaad meer dan ooit ‘the place to be’ voor dans- en muziekliefhebbers. Dat hebben we in de eerste plaats te danken aan Nico Ulens, de oprichter en voorzitter van Pasos de Brujas. Ere wie ere toekomt, het is Nico die vijf jaar geleden met het idee kwam om tangosalons in open lucht te organiseren op de Vismarkt. Een schot in de roos, waar nu ook liefhebbers van andere dansgenres kunnen van genieten!

    Like

%d bloggers liken dit: