Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Feest in ’t Park, een aanstekelijk begin

‘Laat uw eigen drank thuis’

Zaterdag 29 juni wordt om 14u het startschot gegeven van de 24ste editie van Feest in ’t Park. Het Minnewaterpark vormt dan weer het decor voor de Brugse Noord-Zuidbeweging. De Noord-Zuidraad en Noord-Zuiddienst willen met het gratis mondiaal familiefestival hun engagement voor het Zuiden in de kijker zetten. Zo vind je op de zuiderse markt, naast een overheerlijke wereldkeuken en fairtradebar, ook tientallen organisaties met een project in het Zuiden. Feest in ’t Park laat zien wat er in de wereld gebeurt op vlak van mensenrechten, onderwijs, gezondheidszorg, biodiversiteit, eerlijke handel én uiteraard ook op vlak van cultuur.

Ook dit jaar is er een boordevol middagprogramma met dans, muziek en workshops.Zo kan je je aan gum boot dance wagen of Japanse kalligrafie uitproberen, ontdek je dansen uit Thailand, India en Senegal of kan je zelf gaan buikdansen in de Marokkaanse tent. Kinderen tot 12 jaar kunnen terecht in het wereldkinderdorp voor allerlei crea-muziek-en dansactiviteiten vanuit de hele wereld.

Vanaf 18u zetten de ‘Balcony Players’ het Minnewaterpark in vuur en vlam met hun aanstekelijke klezmer en gipsymuziek. Ook de Marokkaans-Nederlandse feestcocktail van ‘KASBA’ mag je zeker niet missen, maar de echte knaller komt dit jaar van de Indische Bhangra- energiebom ‘RSVP’. Zij zullen ervoor zorgen dat je deze editie zeker niet zal vergeten.

Feest in ’t Park is een gratis festival en wil dit graag zo houden. Ook nu roept de organisatie iedereen op om eigen drank thuis te laten en drankjes te kopen aan de bar.

Alle info op www.feestintpark.be

feest in't park 2012

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: