Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De “echt” laatste van het seizoen in Parazzar (?)

 

 Jacqyemyn_Sanders_Wanders

Dat het concert van Charles Gayle en Giovanni Barcella (25 mei, 17.00 uur) de seizoensafsluiter in Parazzar zou zijn, heette het. Maar nog voor die namiddag één noot was gespeeld, bleek dat de talrijk opgekomen muziekliefhebbers in de waan waren gelaten. Joeri Hostens bekende tijdens zijn aankondiging van de muzikanten immers eerst en vooral dat hij zich toch nog maar eens had laten “vangen” en dat er op 2 juni dus een “echt” (?) laatste avant-garde meeting gepland staat vooraleer gedurende enige maanden een muziekstilte wordt ingelast.

Het kwartet dat zondag aanstaande het kleine podium (over)bevolkt, bestaat voor drie vierden uit muzikanten die geen routebeschrijving meer behoeven: Peter Jacquemyn (contrabas), André Goudbeek (altsax) en Mark Sanders (drums, percussion). Kris Wanders (tenorsax), van origine Nederlander maar intussen geëmigreerd naar Australië, vindt hopelijk tijdig de weg om het gezelschap te vervolledigen; de man stond in de jaren ’60 mee aan de wieg van de Europese geïmproviseerde muziek.

Overigens dient vermeld dat deze toevoeging aan de concertagenda niet de enige verrassing was op 25 mei: onverwachts werden de aanwezigen getrakteerd op een voorprogramma (saxofonist Frans Van Isacker) en Gayle en Barcella kregen versterking van Manolo Cabrás (contrabas). Wat dat trio ten gehore bracht, was van dermate hoog niveau dat de appreciatie zich na afloop (terecht) vertaalde in een staande ovatie. Gayle was onder de indruk van Parazzar, citeerde de gastheer me achteraf mailsgewijs en trots: “Like the old days… In NY we don’t have such clubs anymore…” Des te schrijnender dus het contrast met de omstandigheden waarin de rasimprovisator daags nadien in het Citadelpark in Gent solo aan de piano moest… (PJG)

 

Praktisch: zondag 2 juni om 20.00 uur stipt – www.parazzar.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: