Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse zangeres wint New Tenuto

Deborah Cachet

Deborah Cachet tijdens de zangwedstrijd

New Tenuto is een wedstrijd voor jonge muzikanten die aan hun carrière beginnen. Het is speciaal ontwikkeld om nog studerende of net afgestudeerde muzikanten een duwtje in de rug te geven en de kans te geven om met orkest te spelen. De Brugse Deborah Cachet was de grote winnaar.

Deborah Cachet: ‘Dat ik de juryprijs en de publieksprijs zou winnen had ik helemaal niet verwacht. Het niveau in de finale was heel erg hoog, alle kandidaten hebben zich van hun beste kant laten horen. Ook de sfeer onder ons was heel fijn, ik had het de anderen ook zeker en vast gegund. De jury zei achteraf dat ik gewonnen had omdat ze vonden dat ik niet alleen goed zong,  maar dat ik ook tijdens de repetities en de finale zeer flexibel was. Met een orkest zingen is helemaal niet evident. De meeste jonge zangers en instrumentalisten krijgen niet vaak de kans om met een orkest te zingen of te spelen. Het is dan ook heel moeilijk om meteen de juiste houding te vinden. Tijdens de repetities kon ik me snel aanpassen aan de klank van het orkest en de tempo’s die de dirigent, Walter Proost, koos.’

Deborah volgt momenteel een professionele zangopleiding in Amsterdam. (LF)

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: