Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Young@heart twee keer in Stadsschouwburg (23 en 24 mei)

Young@hart

 

Het concert ‘Road To Nowhere’ was één van de ontroerende hoogtepunten in het memorabele cultuurjaar 2002. Een koor hoogbejaarde Amerikaanse stemmen dat vol ironische vitaliteit het muzikaal geheugen van hun kinderen en kleinkinderen opfriste, zorgde voor flink wat vertedering en af en toe ook een snik.

Vooral de veelbetekende repertoirekeuze maakt van elk concert een aangrijpende belevenis. Zeker wanneer de zangers van Young@Heart uit de punk, rock, soul, blues, indie en zelfs hiphop, net die nummers kiezen die in de context van dit koor een wel erg bijzondere betekenis krijgen. Wanneer je klassiekers zoals ‘You can’t always get what you want’ van The Rolling Stones, ‘I wanna be sedated’ van The Ramones en ‘Road to Nowhere’ van Talking Heads hoort in een vertolking van iemand van ver boven de 75 jaar, dan krijgt de tekst wel een heel nieuwe dimensie. Wat ooit begon als een vrijblijvend zangclubje voor bejaarden bestaat inmiddels 30 jaar en komt dit ook in Brugge vieren.

Info op http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: