Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Trio Grande & Matthew Bourne in Vrijstaat O.

trio grande matthew bourne_LR

Matthew Bourne

“Ongetwijfeld de sterkste Belgische productie van het jaar.”, jubelde in De Morgen Didier Wijnants toen in 2008 “Un matin plein de promesses” (W.E.R.F. 069) werd uitgebracht. En in het andere landsgedeelte verzekerde Jean-Claude Vantroyen (Le Soir) n.a.v. het verschijnen van de opvolger “Hold the line!” (W.E.R.F. 093), 3 jaar later: “Un album de Trio Grande augmenté de Matthew Bourne: c’est un événement.”.

De muzikale verbintenis die percussionist Michel Debrulle, trombonist Michel Massot en saxofonist Laurent Dehors aangaan met improvisator Matthew Bourne (piano) blijkt inderdaad een geslaagde keuze, want resulteert in vindingrijkheid en niet voor de hand liggende composities. Wie daarvan houdt, kan op 12 mei naar Oostende, waar het gezelschap naar het podium van Vrijstaat O. wordt uitgenodigd. (PJG)

Praktisch: zondag 12 mei om 17.00 uur – alle info: www.vrijstaat-o.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: