Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een Brugge-avontuur voor De Kiekeboes

Onder een stralende lentezon stelde striptekenaar Merho gisteren in Café Vlissinghe het 136ste album van De Kiekeboes voor. Burgemeester Renaat Landuyt mocht het eerste exemplaar van deze populaire familiestrip in ontvangst nemen. Het verhaal ‘Schijnheilig Bloed’ speelt zich volledig af in Brugge en heeft een (hoofd)rolletje weggelegd voor een pedofiele bisschop die verdacht veel op ene Roger Vangheluwe lijkt…

Het verhaal in een notedop: Mona is het beu. Ze zit samen met haar vampierenfamilie in een muffe crypte onder de Heilig-Bloedkapel in Brugge en dat is niet naar haar zin. En waarom verdwijnt haar Benny elke nacht spoorloos? Wanneer er ook nog een demente bisschop in de kelders verdwaalt en Vladje van hem een vampier maakt, is de maat vol. Intussen genieten de Kiekeboes boven de grond van een fijn weekendje Brugge, niet wetende dat het verblijf voor een paar van hen zal eindigen in een crematorium…

Kiekeboes in Brugge 6 mei 2013 004

Tekenaar Merho in zijn favoriete herberg Vlissinghe

Over het ontstaan van dit album loopt vanaf vandaag tot 31 augustus 2013 een tentoonstelling in De Striep, Katelijnestraat 42 in Brugge

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: