Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cortázar als inspiratiebron voor jazzproductie

Miguel Zenon & Luarent Coq's Rayuela

Voor wat het voorlaatste concert van het lopende jazzseizoen wordt, lieten de muziekprogrammatoren van De Werf hun keuze vallen op een gemend Amerikaans-Frans kwartet. Basis voor dat optreden wordt de CD “Rayuela” (uitgebracht op het label Sunnyside), die altsaxofonist Miguel Zenón en pianist Laurent Coq in 2012 uitbrachten en waarvoor het gelijknamige boek van de Argentijnse auteur Julio Cortázar de inspiratiebron was. Voor hun muzikale interpretatie van dit “hinkelspel” schreven beide muzikanten los van elkaar hun aandeel van de composities: in tegenstelling tot wat men logischerwijs zou aannemen, pende Zenón (die zelf Zuid-Amerikaanse roots heeft) de zgn. “Parijse” stukken, terwijl Coq zich boog over Buenos Aires.

De tournee in het kader van de Europese release van deze CD brengt hen op 8 mei naar Brugge. Het kwartet telt in de rangen verder drummer en tablas-speler Dan Weiss (eerder dit seizoen al te zien in De Werf, toen aan de zijde van Rudresh Mahanthappa) en Dana Leong, die afwisselend op cello en trombone de rol van bassist op zich neemt, waardoor dit kwartet zich alvast qua bezetting onderscheidt van andere. (PJG)

 Praktisch: woensdag 8 mei om 20.30 uur – tickets en info via www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: