Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Het Entrepot en Villa Bota slaan handen in mekaar

Entrepot

Het Entrepot aan de slag in Villa Bota (foto PW)

Een week lang slaan Het Entrepot, het provinciale centrum voor jongerencultuur, gehuisvest in een voormalig havendepot, en de jongeren(internet)radio Villa Bota de handen in mekaar voor de organisatie van een World Wide Week (26 april – 4 mei). Beide gooien de deuren open en ambiëren de grote bekendmaking.

Het Entrepot (Brugse binnenhaven) en Villa Bota (Astridpark) mogen dan al op gescheiden locaties gehuisvest zijn, beide maken deel uit van één verhaal met veel raakvlakken. Lies Coppens, de coördinator van Het Entrepot, noemt Villa Bota zelfs ‘het media-lab van Het Entrepot’.

Villa Bota geniet natuurlijk een unieke ligging in hartje stad en verheugt zich over steeds meer vrijwilligers. Hier wil Het Entrepot nu een heus media-lab uitbouwen waar jongeren kunnen experimenteren met het beeldmateriaal van de 21ste eeuw. Een en ander kadert in een Europees project  (Villa Crossmedia) dat Het Entrepot, samen met Vlaamse en Britse partners, heeft binnengehaald en dat zorgt voor extra middelen en mensen.  Brugge focust op ‘nieuwe media’, partner Mechelen op ‘media-wijsheid’ of synoniem voor veilig surfen e.d.

Om de Brugse jeugd te laten zien wat beide spelers in huis hebben en wat hun mogelijkheden zijn, organiseert Het Entrepot de www-week (tot 4 mei). Lies Coppens: ‘Alles waar we goed in zijn bundelen we nu in één week. Zie het een beetje als de grote bekendmaking van waar we nu en in de toekomst zullen aan werken. De twee nieuwe websites vertellen het volledige verhaal. Er is een rijke keuze aan activiteiten en festiviteiten zoals optredens van bands uit het Westtalent-archief, een platenbeurs, een infodag voor party-organisatoren, ateliers voor toneel, foto en kunst. (LF)

Info: www-week van 26 april tot 4 mei. Meer op www.hetentrepot.be en in de bijbehorende folders.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: