Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Musea Brugge zoekt mooiste afscheidslied

Hitspot

Steven Van Havere, Ilse Van Damme en Piet Goddaer

Nog tot 19 mei kunnen songwriters/componisten (vanaf 16 jaar) deelnemen aan de wedstrijd Hitspot, een samenwerkingsverband tussen Metronoom, vi.be, Sabam en Knack Focus. Het nummer moet als thema ‘Afscheid’ bevatten.

In de 14de eeuw inspireerde dit thema al de auteur van het Egidiuslied, want deze parel uit de Middelnederlandse literatuur is hét bekendste lied uit het Gruuthusehandschrift.

‘Zo’n songwriterwedstrijd heeft alle bestaansrecht, want het is zeer belangrijk om als artiest opgemerkt te worden. Als je als artiest bij Idool, The Voice of Humo’s Rock Rally uit de boot valt, kun je bijna nergens nog aankloppen. Bij Hitspot krijg je een uitgelezen kans om je in de kijker te spelen. De wedstrijd is geen regionaal gegeven, want ook mensen van buiten Brugge kunnen hieraan deelnemen. Op die manier krijgen we een toffe vijver om in te vissen’, zegt Steven Van Havere van muziekschool Metronoom (Sint-Andries).Wie inspiratie heeft en zijn kans wil wagen, moet rekening houden met bepaalde voorwaarden. Het thema is ‘afscheid’. Het nummer moet uitgevoerd worden met een minimalistische begeleiding van stem, gitaar of piano. ‘De bedoeling hiervan is om de ruwe parel te ontdekken’, zegt Van Havere.

‘De ingezonden liedjes worden door een deskundige jury beoordeeld’,verduidelijkt Ilse Van Damme van Musea Brugge. ‘Er gebeurt eerst een preselectie van 10 finalisten. De geselecteerde nummers zullen bekendgemaakt worden op 3 juni. De jury zal vervolgens een van hen aanduiden als winnaar. De publieke bekendmaking van de winnaar van de Juryprijs gebeurt op 19 juni. Het publiek zal de finalisten online kunnen beluisteren en zijn stem kunnen uitbrengen op een favoriet. De artiest met de meeste stemmen wint de Knack Focus Publieksprijs en een cursus songwriting bij Metronoom.

Opmerkelijk: wie ‘Hitspot’ wint, krijgt geen geldprijs, maar een professionele productie (preproductie, opname, mix en mastering) en dit onder begeleiding van Piet Goddae alias Ozark Henry.

Steven: ‘Piet laat zich hiervoor bijstaan door topsessiemuzikanten en -technici. Zo zal het winnende nummer afgemixt worden door Tim Bran, een Brits muzikaal genie die eerder al mixte voor La Roux, London Grammar, Kylie Minogue, The Verve en vele anderen. Tot slot wordt het nummer naar radio gebracht op (promotionele) single. De auteur/componist van het nummer behoudt alle rechten van zijn creatie.’ (ADC)

Info: www.hitspot.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: